Tornar

Joana Maria Pujadas Mora

ORCID 0000-0002-4975-639X Investigadora i Professora Associada dept. Història Econòmica, Institucions, Política i Economia Mundial (UB)

Titulació: Doctora en Ciències Històriques (Universitat de les Illes Balears)
Línia/es de recerca: Demografia històrica

Doctora en Història per la Universitat de les Illes Balears (2009). Realitzà part de la seva tesi doctoral al Departament de Demografia del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC, Madrid). Actualment és investigadora del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona i coordinadora del projecte Advanced Grant Five Centuries of Marriages (IP: Prof. Anna Cabré). També és investigadora adscrita al Centre d’Estudis Demogràfics.

Ha estat investigadora principal del projecte d’I+D+i “El tratamiento digital de las fuentes históricas locales. Tres experimentos en "crowdsourcing" y acceso fácil” juntament amb la Prof. Cabré finançat pel Ministeri d’Economia i Competivitat i també participa en projecte “Eines i procediments per la informatització massiva de les fonts històriques de població” finançat per l’Obra Social de La Caixa.

Ha realitzat estades en diversos centres internacionals de recerca, tant en la seva etapa predoctoral como postdoctoral: Cambridge Group for the History of Population and Social Structure a la University of Cambridge (Anglaterra), al Inter-University Consortium for Political and Social Research (Michigan, EEUU), el Centre for Population Studies (Umeå, Suècia) i Centre for Economic Demography (Lund, Suècia).

Ha dirigit 7 memòries de màster i en l’actualitat dirigeix 4 tesis doctorals.

Les seves línies de recerca es centren en les disciplines de la Demografia Històrica, principalment en l’estudi de la mortalitat i el matrimoni i la Història Social, sobretot en l’anàlisi dels factors institucionals que condicionaren la modernització de les poblacions (s. XIX i XX).

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2017-2018
XARXES: Tecnologia i innovació ciutadana en la construcció de xarxes socials històriques per a la comprensió del llegat demogràfic

Entitat Finançadora: Programa RecerCaixa (Obra Social “la Caixa” amb la col·laboració de l'Associació Catalana d’Universitats Públiques-ACUP)

Referencia: Convocatòria 2016

2014-2015
El tratamiento digital de las fuentes históricas locales. Tres experimentos en "crowdsourcing" y acceso fácil

Entitat Finançadora: Ministerio de Economía y Competitividad. Plan Nacional de I+D+I

Referencia: CSO2013-43118-R