Seminaris

Jornada “Ayudar y recibir: mercado laboral y Seguridad Social”

Organitza: Pau Miret; Amand Blanes; Centre d’Estudis Demogràfics

Lloc: Sala Àngels Torrents, Centre d’Estudis Demogràfics

Hora: 09:30 - 18:00

El passat 20 d’octubre, el Centre d’Estudis Demogràfics va acollir el Seminari “Ayudar y recibir ayuda: mercado laboral y Seguridad Social”. PROGRAMA

La Jornada, organitzada per Pau Miret i Amand Blanes del Centre d’Estudis Demogràfics, s’estructurà en tres ponències principals:

1)  “La salud del mercado laboral” impartida per Fernando García Benavides (Centre d’Investigació en Salut Laboral-CiSAL, Universitat Pompeu Fabra).

2) “El paraguas de la Seguridad Social: quien lo sostiene y quien se resguarda”, exposada per Pau Miret (CED).

3) “Familia, mercado y estado de bienestar: el impacto del cambio demográfico”, per Concepció Patxot (Universitat de Barcelona / Xarxa de Referència en Economia i Polítiques Públiques-XREPP).

Les conclusions de la Jornada van anar a càrrec d’Amand Blanes amb “Algunas reflexiones sobre el futuro demográfico”.

També s’exposaren les següents comunicacions:

1) Antía Domínguez Rodríguez; Amand Blanes.- “El efecto de la salud en la participación laboral en las edades maduras en España”.

2) Margarita Gonzalvo-Cirac.- “Formación y asistencia de cuidadores informales de Alzheimer, en la calidad de vida del cuidador y en la evolución de la enfermedad en los pacientes a su cargo. Una plataforma basada en las tecnologías de la información y comunicación (TIC)”.

3) Pilar Zueras.- “La primera ocupación y la jubilación: pautas de entrada y salida laboral en España, 2004-2014”.

Aprofitant la temática de la Jornada, Pau Miret i Pilar Zueras presentaren el darrer número del butlletí científic Perspectives Demogràfiques:

MIRET, Pau;  ZUERAS, Pilar (2016) “La fallida en el sistema públic de pensions: no en nom de la demografia!”, Perspectives Demogràfiques, 4: 1-4. Bellaterra: Centre d’Estudis Demogràfics.

Versió en castellà  / versió en anglès

La Jornada i el Perspectives Demogràfiques, 4, en els mitjans de comunicació:


Televisió:

– TV3, Notícies (21.10.2016). Pau Miret explica perquè no és certa la frase “l’envelliment de la població farà inviable el pagament de les pensions”. Vídeo

– La Sexta, Noticies (20.10.2016). Pau Miret: “Vivim més anys però ens fem vells més tard”. Vídeo

Premsa:

– Eduardo Magallón (21.10.2016). “El Govern espanyol planteja cobrar el 100% de la pensió i continuar treballant”. La Vanguardia.

– EFE (20.10.2016). “La crisi és la principal causa de tensions a la SS”. Regió7.

– Núria Péres (20.10.2016). “Empleo precario, pensiones en peligro”. Diari de Tarragona.

Premsa digital

– (20.10.2016). “Un estudi de la UAB constata que el sistema públic de pensions no depèn de la manca de treballadors sinó de la de treball”. Cerdanyola INFO. Portal multimèdia, Economia.

– Europa Press (19.10.2016). “Un estudi de la UAB assenyala que el sistema de pensions depèn de l’ocupació”. VilaWeb.

La notícia d’EFECOM (19.10.2016), “La crisis, principal causa de tensiones en la Seguridad Social, dice estudio”, també ha estat publicada a:

El Confidencial / ABC.es / Inversión. Finanzas.com La Verdad / SUR / Las provincias / HOY / El Diario Vasco / LA RIOJA